Početna stranica  
Pregled
Naziv
Download
O nama
STATUT - LD Kamenjarka 04.04.2015
Divljač PDF Plan aktivnosti 2023
Napomena: provjeriti termine kod lovnika

Ostali dokumenti L D-a Kamenajrka
Novosti Gospodarski objekti
Lovačko obrazovanje Lovački običaj
Kontakti
Slobodne aktivnosti

 
Slike iz prirode

Škrljevo početkom 20 st
Škrljevo početkom 20 st

Gastronomija, receptiZastava društva
KRATKA POVIJEST LOVAČKOG DRUŠTVA

Možemo reči da počeci našeg lovačkog društva datiraju prije 1926 godine, a kao ime našeg prvoga osnivaća pomenuli bi Dušana Cuculića iz Kukuljanova. U periodu prije osnutka Lovačkog društva Kukuljanovo napomenuli bi Ivana Perića Ivanču kao samoukog vještog lovca na kune i druge krznašice. Devet lovaca iz Kukuljanova 1926 pokrenulo je akciju za osnivanje Lovačkog društva Kukuljanovo. Pečat Lovačkog društva sačuvao je jedan od osnivaća Dušan Cuculić koji je u to vrijeme vodio administrativne poslove. Uredovna potvrda 1928 i lovna karta iz 1931 godine su neki od sačuvanih dokumenata.
Osnivačka skupština održana 11. listopada 1945 godine svih lovaca našeg kraja Opčine Krasica iz mjesta Kukuljanovo, Škrljevo, Ponikve, Plosna, Bakar, Krasica, Praputnjak napravljena je u gostionici Matije Popovića u krasici. Godine 1951 osnovano je LD Sloga/Kamenjarka. Istaknuti lovci Vicko Tondini i Vinko Tondini s legendarnim Gajotom na slici u prilogu, skupina lovaca s slijeva: Stipan Kopajtić, Vicko Tondini, Vinko Tondini, Božidar Kopajtić, Kruno Kopajtić takođe na slici u prilogu. Na slijedeće dvije slike iz tog vremena možemo vidjeti skupinu lovaca u lovu na divlje svinje i zečeve.

NOVI USTROJ LOVAČKOG DRUŠTVA KAMENJARKA 1995. GODINE

Osnivačka je skupština lovaca s područja Kukuljanova i Škrljeva održana 1. ožujka 1995. godine u prostorijama Lovačkog saveza Primorsko-goranske županije. Radno predsjedništvo osnivačke skupštine LD "Kamenjarka" s lijeva Ivica Kresnik, Tihomir Perić, Venceslav Tondini, Arsen Petar Maračić i Juraj Malnar.
DIPLOME I TROFEJI
Godine 1990. Tihomir Tondini položio za ocjenjivača trofeja divljači. Josip Kopajtić je u predjelu Gradine dana 6. listopada 2001. godine odstrelio vepra težeg od 200 kg zlatne trofejne vrijednosti. Dana 29. rujna 2001 Marinko Perić odstrelio je jelena nepravilnog četrnajsterca. U lovnoj godini 2007/08 na području Stepena naš lovopazitelj Branimir Štiglić stekao je kapitalnog srnjaka od 116,70 točaka CIC-a ,odnosno srebrnog srnjaka. Rog je izložen i na 5 izložbi trofeja LS PGŽ.SMJEŠTAJ LOVIŠTA  BR 30 GRADINA PONIKVE
Karta lovišta
Lovnogospodarski i tehnički objekti
_____________________________________________
Copyright © 2000 - 2006 PC SHIFT, Rijeka, All Rights Reserved